Öğretmenlerin dikkatine: İl dışı tayin sonuçları yayınlandı


2024 İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

2024 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru, personel.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında başvuruları alınan öğretmenlerin, il dışı atama sonuçları açıklandı. Öğretmenler, atama sonuçlarını 11 Haziran 2024 tarihinden itibaren MEBBİS sistemi üzerinden sorgulayabilirler. Sonuçlara erişmek için MEBBİS sonuç sorgulama ekranını ziyaret edebilirsiniz.

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Atama işlemleri, ilan edilen kontenjanlar dahilinde ve hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği durumunda, sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecektir. Eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Öğretmenler, yeni görev yerlerinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayacaklar.

ÖNEMLİ TARİHLER VE BİLGİLER

Başvuru Tarihleri: 3-7 Haziran 2024

Sonuçların Açıklanma Tarihi: 11 Haziran 2024

İlişik Kesme İşlemleri: 14 Haziran 2024

Yeni Görev Yerlerinde Başlangıç: 2024-2025 eğitim-öğretim yılı

Öğretmenler, atama süreçleri ve diğer detaylar hakkında güncel bilgilere Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirler. Atama sonuçları ve ilişik kesme işlemleriyle ilgili daha fazla bilgi için MEBBİS sistemini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir